Mohon Halal D-I-Y eBook

(59 customer reviews)

Pembelian ini termasuk:

  1. eBook  250 muka surat ini merangkumi 20 topik, antaranya:
  • Konsep asas Halal
  • Pensijilan Halal Malaysia
  • Formula 3PDS™️ Dalam Pengurusan Pensijilan Halal
  • Syarat-syarat pensijilan halal malaysia
  • Prosedur & Proses Permohonan pensijilan Halal Malaysia
  • MyeHalal
  • Fail Kawalan Pensijilan Halal
  • Mengendalikan Audit & Pemantauan
  • Kawalan Integriti Halal
  • Dan banyak lagi..

2. [BONUS 1] Halal Library (Bernilai RM99) – Fail rujukan halal iaitu dokumen-dokumen yang digunakan sebagai asas rujukan skim pensijilan halal Malaysia.

3. [BONUS 2] Template Halal (Bernilai RM199) – Template rekod, Checklist diberikan juga. Cetak dan guna.

4. [BONUS 3] “Free Update” (Bernilai RM999)– Kemaskini percuma dari masa ke semasa. Hanya buat pembelian sekali, tetapi anda akan dapat info dan kemaskini berkaitan halal secara percuma.. selamanya.

Pelaburan hanya 1 kali sahaja, akses selamanya.

RM149.00

Sale!

Akhirnya “BLUEPRINT” Cara Mohon Halal DIY di dedahkan! – Rahsia Menguruskan Permohonan Halal Cara “Halal Consultant” Kini Di Bongkarkan.

Anda faham bahawa logo halal penting untuk jenama perniagaan anda tetapi anda dah buntu dan “Give-up” untuk membuat permohonan halal yang dah memakan masa berbulan dan bertahun.

Dah banyak masa terluang, banyak duit dah habis tetapi sijil halal selalu kena “Reject” dan akhirnya sampai sekarang statusnya – “PENDING

Ini lah satu-satunya sebab mengapa eBook Mohon Halal D.I.Y ini di cipta:

Untuk memudahkan anda menguruskan permohonan halal sendiri gaya konsultan.

Dalam panduan komprehensif ini, anda akan menemui:

  1. Asas kepada halal – Memahami konsep sebenar halal yang merupakan asas kepada pensijilan Halal
  2. Pensijilan halal dengan terperinci – Fahami skim pensijilan halal yang di tawarkan dan bagaimana ia mampu meningkatkan kredibiliti jenama bisnes anda.
  3. Formula 3PDS™️ – Guna formula ini untuk mudah semak elemen-elemen yang perlu di siapkan dalam permohonan pensijilan halal.
  4. Teknik konsultan – Ikut cara kami. Rangka proses permohonan menggunakan carta alir yang kami sendiri gunakan dalam membantu klien memohon pensijilan halal.

Tetapi ia tidak berhenti di situ!

eBook Mohon Halal D.I.Y ” adalah lebih daripada sekadar panduan teori. Ia merupakan panduan praktikal yang anda boleh terus aplikasi di dalam perniagaan anda untuk dapatkan pensijilan halal.

Siapa yang patut dapatkan panduan eBook ni?

eBook Mohon Halal D.I.Y ” ditulis khas kepada bisnes berikut:

  • Premis Makanan
    • Restoran
    • Kiosk
    • Cafe
    • Katering
    • Food Truck
  • Produk Makanan

5 Sebab kenapa panduan ini mesti di milliki oleh sesiapa sahaja yang nak mohon atau nak ‘renew’ halal?

 

  • Sebab panduan ini di tulis dan di susun oleh team yang memang kerjanya sebagai konsultan halal, pelatih halal dan coach halal sejak 2009.
  • Sebab panduan ini ditulis dalam bahasa mudah, kurang jargon-jargon yang aneh dan mudah di fahami oleh lain-lain bangsa. Bukan bahasa Akta dan Manual pensijilan.
  • Sebab ia sangat berbaloi dari segi masa dan wang berbanding anda buat carian sendiri, hadir seminar (bayar juga), telefon pihak berwajib tapi tiada jawapan, tanya kawan tapi jawapan selalunya lain-lain.
  • Sebab anda hanya perlu buat 1-Kali pembelian, tetapi kami beri “update” percuma. Ye, buku panduan ini memang sengaja dibuat dalam versi digital kerana ia akan sentiasa di kemaskini dengan maklumat yang terkini dengan isi kandungan yang lebih padat.
  • Last but not least.. sangat kurang sumber rujukan yang menerangkan cara memohon halal. Sekiranya anda boleh cari, “Good Luck”!

Dapatkan akses kepada “eBook Mohon Halal D.I.Y ” dan mulakan permohonan sijil halal JAKIM pada hari ini!

 

Ingat, kejayaan bukan soal peluang—ia adalah soal pilihan yang anda lakukan pada hari ini.

Pilih kejayaan hari ini! Dapatkan eBook ini sekarang, mulakan permohonan halal dan tingkatkan jenama perniagaan anda!

—————————————————————————————————-

+++++ UPDATE LOG +++++

 

#JUN2023#

  1. [Bonus Resources] Kemaskini Fail Senarai logo halal luar negara – Foreign Certification Body List as Of 26 June 2023(Latest update).pdf
  2. [Bonus Resources] Penambahan maklumat rujukan penyediaan premis makanan berdasarkan struktur dan aliran terbaik dalam pengeluaran produk makanan dan minuman. – Fail > Pelan Kilang Makanan. Hanya boleh dibuka menggunakan komputer. 

#MAC2023#

  1. Menambah dan mengemaskini Checklist berdasarkan syarat terkini
  2. Mengemaskini bahagian audit
  3. Mencipta template untuk dicetak di bahagian “Printable Items”
  4. Mengemaskini senarai Badan Pensijilan Halal Luar Negara terbaru dari JAKIM (17 March 2023) di dalam folder Bonus Resources

#DEC2022#

  1. Menambah isi kandungan topik 3,5,6,8
  2. Menambah direktori

#JAN2022#

  1. Kemaskini panduan berdasarkan MPPHM 2020
  2. Menambah panduan menjadi lebih terperinci

59 reviews for Mohon Halal D-I-Y eBook

  1. Tony from sabah

    Great

  2. Zainal mahon

    Terima kasih. Membantu untuk kami renew sijil halal yang hampir expired.

  3. Zainal mahona

    Terima kasih. Membantu untuk kami renew sijil halal yang hampir expired.

  4. Hasif

    Recomended untuk small bisnes. Buat sendiri halal.

    • Jom Mohon Halal Team

      Terima kasih Tuan Hasif.

  5. Irshad bin hadi

    Terima kasih utk panduan ini cosch. Jazakallah.

    • Jom Mohon Halal Team

      Sama-sama Tuan Irshad! 🙂

  6. Steph

    Good effort, but there is a room for improvement like focus more on Myehalal walkthrough and and implementation of internal halal audit. Overall is ok.

    • Jom Mohon Halal Team

      Thank you Steph for your comment. Will work on that. 🙂

  7. Syafiq

    Terima kasih. membantu untuk renew halal kami.

    • Jom Mohon Halal Team

      Sama-sama Tuan Syafiq

  8. Humaaira

    Thank you. Akan cuba untuk apply sijil halal ikut panduan ni.

  9. Nizarudddin

    Ok

    • Jom Mohon Halal Team

      Terima kasih tuan 👍👍👍

  10. Nizar

    Ok

  11. Darren

    Very informative. Thanks

    • Jom Mohon Halal Team

      Thank you sir 👍

  12. Ts Zainur

    Saya Ts Zainur dulu attend webinar masa PKP. Very good input. Sekarang saya sudah bersedia mohon halal sebab di premis dan sudah ada lesen. Terima kasih coach. Panduan yang bermanfaat. Sy akan minta anak saya baca dan cuba mohon di perak insyaallah..

    ~Ts Zainur

  13. Andrea

    Received and finished reading. The process of certification seems taking longer than i thougjt and the work involve is quite a lot . Am considering 3rd party to do i the application as i dont have time to do it myslef. Thanks Anyway for this guide.

    • Jom Mohon Halal Team

      Hi Andrea,

      First of all, thank you very much for purchasing this Halal Starter Kit and successfully finished reading it. It took me years to complete this materials. If you don’t have time to manage the application yourself, off course the only option you have is to hire Halal Consultant. As an entrepreneur like yourself and me, I personally don’t think it is a good idea for us entrepreneur to do this work because our core job is to focus on business as a whole itself rather than preparing Halal file unless we have our staff to do it for us then it is much better.

      However, this guide will be in use later when you apply for Halal Certification Renewal in 2 years.

      Till then, wishing you a good luck on your halal application. Should you need Halal Consultant, I’m here to help 🙂

      Regards,

      Abdul Fazmin
      ~The Halal Coach

  14. Najwan

    Bagus. Bos suruh beli nak apply mohon sijil halal dah 4 tahun tertunda.

    • Jom Mohon Halal Team

      Terima kasih En. Najwan. Semoga dipermudahkan urusan permohonan pensijilan halal malaysia.

  15. Vanila caramel

    Purchase it with discount. My halal application has been paused for almost 2 years. Hope this guide can help.

    • Jom Mohon Halal Team

      Good luck!

      ~ The Halal Coach

  16. Daniel

    Good.

  17. Khadijah

    Terima kasih encik. Panduan yang bagus. Bagaimana untuk berjumpa dengan encik?

    • Jom Mohon Halal Team

      Sama-sama. Lawati laman web Jom Mohon Halal dan klik pada Hubungi. Team kami akan beritahu caranya.

  18. Syafinaz-peanut

    Dapat offer penutupan Syawal terus grab. Tq

  19. conan

    Belum mula. baru nak baca. Good seller.tq

  20. Ijmal

    Access denied. Saya tak boleh akses?

    • Jom Mohon Halal Team

      Akses telah diberikan kepada email yang digunakan semasa pembelian dibuat. Team kami akan hubungi Tuan.

  21. Nazmi HORECA

    Ada masalah dengan link. Tapi diorg dah setelkan. Terima kasih Coach.

  22. Nur Aqasyah Ramli

    Terima kasih untuk panduan ini. Jazakalah.

  23. Ken

    Good for basic understanding on halal and for a start. I think for a single restaurant it’ll be sufficient. But still need more work and knowledge for application on more complex application. In my case a Central kitchen with 6 outlets. Need Halal exec and so on. Overall its really helpful and sure it is worth it considering free updates. Thanks

  24. Zura Cookies Dap

    Thanks. Dapat beli harga promo raya RM99 huhu

  25. hidupinikerasbeb

    Baru dapat sijil mesti. buat sendiri je. Halal pon aku nak buat sendiri je. harap berguna panduan ni.

  26. Butter Chicken

    Dah dapat. Overall Ok.

  27. shukri said

    Kedai masih renovate belum boleh daftar halal lagi. Tengok dulu apa kena ada untuk mohon halal ni.

  28. Nora Sushi Pie

    Ok

  29. Hisham

    Bisnes kecil2 yo. Nak bayor ejen halal bajet belum ado. Ada yang ni layan yo dlu. Terima kasih ajar cara akses gogle drife Tuan.

  30. Shamrin

    Terima kasih.

  31. Iswandi

    Terbaik!

  32. Bavani

    3 Folders. Well received. tq

  33. Raj Banana Leaf

    okayy..

  34. dunno

    tq.

  35. Adli Zacharya

    Ok.

  36. Mohd Safuan

    Ok, dah termia.

  37. Nurul

    Ini je panduan yang ada bila google. Ikut panduan ini dan tambah sikit lagi info beserta tindakan alhamdulillah boleh buat sendiri permohonan halal.

  38. Khairol

    250 page, 2 page aku dah ngantuk. Sambung nanti. Pape terima kasih. Semua file ada. Berbaloi bagi aku sebab nnt diorg update kalo ada pennambahan.

  39. Abdullah khairi

    Aku recommend baca ni bagi yg nak logo halal. Jgn buang masa pegi kaunter jaip. Ckp je senang. Rupanya ada byk lagi checklist dia.

  40. Nik Rafiq

    Call jais tak dapat susah. beli buku ni dapat la terjawab banyak bende. Cuma kalao boleh murah sikit ok. Saya terlepas promo

  41. Dan

    Okay

  42. Atan

    Salam, saya dah beli buku ini pada 2021 masa webinar, tak ingat bila. Saya kena beli lagi sekali atau tak perlu sebab kata “Free update”. Nombor 2, macam mana saya nak dapat link? sudah hilang. Terima kasih, harap dapat respon secepatnya sebab sijil hala dah tamat tempoh nak baharu sijil

    • Jom Mohon Halal Team

      Salam En Atan,

      Terima kasih. ebook ini sudah dipindahkan ke lokasi server lain kerana masalah pembeli yang share kepada pihak lain secara umum dan ada juga yang menjual di shopee. Team kami akan hubungi En Atan. Sila PM kami di whatsapp. Tq

  43. Adibah

    Alhamdulillah dah dapat akses folder ebook dan Templet halal. Tq coach

  44. Sop keting

    Baik.

  45. Iqa

    Okay je.belum baca lg.tq

  46. Hamdan

    Terima kasih. Dah dapat email

  47. Best Steak House Kulim

    Terima kasih.. dah dapat link google drive.

  48. Fauzi M

    Daripada nak kena call sana sini, tanya orang pasal cara apply halal yang belum tentu betul, baik saya beli buku panduan yang dah tentu bagi maklumat yang tepat. Tak buang masa. Beli, baca dan terus buat tindakan.

  49. Nurul SF

    Bagus dan bermanfaat

  50. CS Leong

    Thanks for this guide. Quite hard for me to understand in Malay, but managed to follow the guides and already get myhalal account registered. Hope can get halal logo for my family own restaurant.

  51. Wawa

    Ok. Bayar lepas tu terus dapat email link google drive.

  52. Hajjah Ramlah

    Terima kasih untuk panduan ini. Saya sudah menerima email tetapi tidak tahu bagaimana adakah penghantaran buku akan di hantar dan bila akan saya menerimanya. Terima kasih – Hajjah Ramlah

    • Jom Mohon Halal Team

      Terima kasih atas pembelian eBook Mohon Halal DIY. Ini adalah produk digital Puan. Bukan buku fizikal (kertas). Team kami akan hubungi puan untuk jelaskan tentang perkara ini.

  53. Zainul kandaq

    Belum habis bacca.so far ok.

  54. The C food company

    Terbaik fast respond!

  55. Zainuddin

    Terima kasih.. Dah dapat akses.

  56. Mama Home Cook

    Terima kasih

  57. Mohd. Saiful

    Beli ebook ni sebab ada masalah nak buat renewal. Dulu consultant yang dapatkan halal. Nak renew halal tak tahu nak buat. Jadi belajar dari buku ni sedikit sebanyak dapat lah membantu.

  58. Soraya

    Sudah baca. Sy nk coaching bqntu dptkn halal bagaimana?

  59. Mail ayam geprek

    Terima kasih untuk panduan ini boss.

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart